Wat een heerlijkheid, het kan en mag weer: veilig op museumbezoek. Museumtijdschrift 2, vers van de pers en nu te koop via onze webshop, zet de aanstekelijkste exposities voor u op een rij.

De cover met het openingsartikel is voor Rafaël: wonderkind, briljant schilder, homo universalis. Maar wat maakt zijn werk ook weer zo bijzonder? Onze auteur Erik Spaans neemt u mee door zijn stormachtige carrière.

2022 is hét jaar van Piet Mondriaan. 150 jaar geleden geboren in Amersfoort, met tentoonstellingen van Nederland tot Zwitserland. In Museumtijdschrift aandacht voor Mondriaan als brievenschrijver & een speciale reis naar Zwitserland.

Ook in dit nummer: de prachtige tentoonstelling in filmmuseum Eye met Guido van der Werve. Deze romanticus tovert de zinloosheid van het bestaan om in poëtische filmbeelden, volgens auteur Joke de Wolf.

In rijke kleuren schildert Arjan van Helmond de dingen om hem heen. Een tuinstoel, de gootsteen, een rommelige tienerkamer. Want in alledaagse taferelen schuilt de herinnering, blijkt in Museum More.

Verder onder veel meer: de onmisbare tentoonstellingstips, de column van Pauline Broekema en de museumtuin van De Buitenplaats in Eelde.

Elk museumbezoek begint bij Museumtijdschrift 2! Bestel het nieuwe nummer direct in onze webshop >