Van de Libanees-Amerikaanse kunstenaar Etel Adnan tot de Hollandse Jeanne Bieruma Oosting, van Marokko tot Almere: Museumtijdschrift 3, nu te koop via onze webshop, brengt een veelheid aan kunst en aan verhalen.

De cover met het openingsartikel is voor Etel Adnan. Haar kleurrijke, geabstraheerde landschappen zijn wereldwijd een ontdekking. Het Van Gogh Museum brengt een ode aan haar grensoverschrijdende beeldtaal.

Een biografie over haar leven is aanleiding voor ‘De zomer van Jeanne’. Maar liefst vijf tentoonstellingen besteden aandacht aan het werk van deze eigenzinnige freule, wier werk stoerder en veelkoppiger blijkt dan gedacht.

Ook in dit nummer: het overzicht van Marokkaanse moderne kunst in het Cobra Museum. Veel westerse kunstenaars laafden zich aan de schilderachtigheid van het land, maar wat weten we eigenlijk van de Noord-Afrikaanse kunst?

In de rubriek ‘Redactie op pad’ dit keer aandacht voor Almere. Natuurlijk vanwege de tienjaarlijkse wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. Maar Almere heeft ook knotsgekke architectuur en zoveel buitenkunst dat de stad doorgaat voor ‘openluchtmuseum’.

Verder onder veel meer: de onmisbare tentoonstellingstips, de column van Pauline Broekema en de museumtuin van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Museumtijdschrift 3, nu te koop via de webshop, ligt vanaf dinsdag 26 april in de winkel.