De zomer komt eraan, en dat wordt gevierd in het nieuwste nummer van Museumtijdschrift. Op de cover 100 jaar De Ploeg, een tentoonstelling in het Groninger Museum over deze destijds jonge kunstenaars die met hun onstuimige kleuren en streken de provincie flink op de kaart hebben gezet. Van Groningen tot Otterlo en van Wylre tot Assen, Museumtijdschrift 4 voert weer langs de mooiste tentoonstellingen verspreid over Nederland en daarbuiten. Extra: Nederland barst van de bijzondere kastelen en buitenplaatsen. Speciaal voor de zomer koos Museumtijdschrift er 3, waaronder de Fraeylemaborg, kastelen die oude tijden koesteren en het nieuwe niet schuwen.

Het Drents Museum haalt de archeologische schoonheid van het Perzische Rijk naar Assen en brengt 9000 jaar beschaving in beeld. Het Kröller-Müller Museum brengt een ode aan de symbolistische Fransman Odilon Redon, in het bijzonder aan zijn door muziek en literatuur geïnspireerde schilderijen en tekeningen.

Verder een portret van een van Nederlands belangrijkste ontwerpers, Hella Jongerius, die in museum Boijmans Van Beuningen pleit voor zogenaamd ‘instabiele kleuren’, kleuren die veranderen met het verstrijken van de tijd.

Aanraders van Museumtijdschrift net over de grens: het verfrissend eigenwijze oeuvre van twee dames: de zeventiende-eeuwse Michaelina Wautier in het MAS, Antwerpen en  de hedendaagse, Finse Eija-Liisa Ahtila in Museum M in Leuven.

Op zoek naar inspiratie en goed voorbereid op pad? Lees dit nummer!

(Mea culpa, excuses voor de fout op de cover van het blad! Het moet natuurlijk ‘Jong & onstuimig’ zijn …)

Vanaf vandaag verkrijgbaar voor € 8,95 via onze webshop en vanaf dinsdag 22 mei te koop in de winkel.