De zomer is nog niet afgelopen, of het nieuwe culturele seizoen barst los. Het kersverse nummer van Museumtijdschrift staat uitgebreid stil bij de vele hoogtepunten en viert de diversiteit van de kunst. Een van de onbetwiste hoogtepunten is het vijfentwintigjarig jubileum van het particuliere Museum De Pont, in Tilburg. In dit nummer een uitgebreid interview met de gedreven directeur Hendrik Driessen, die van deze plek een populaire pleisterplaats heeft gemaakt voor hedendaagse kunst.

In het coverartikel een ander hoogtepunt: de twintig Vlaamse meesterwerken, die vanuit Antwerpen naar het Mauritshuis in Den Haag reizen, stuk voor stuk virtuoos geschilderde portretten mét een verhaal. Ook in dit nummer: aandacht voor het eerherstel van de excentrieke kunstenaar Anton Heyboer in het Haags Gemeentemuseum; voor de prachtige, informele kerkinterieurs van Emanuel de Witte in het Stedelijk Museum Alkmaar en voor de dromerige schilderijen van de Duitse Rosa Loy in het Drents Museum in Assen, een ware ontdekking. Daarin gaan vrouw, dier en natuur een mysterieus verbond met elkaar aan.

Met Museumtijdschrift 6, vanaf vandaag verkrijgbaar via onze webshop en vanaf dinsdag 29 augustus voor slechts 5 euro in de winkel, gaat u uitstekend voorbereid het nieuwe, rijke tentoonstellingsseizoen tegemoet!