De zinderende tuinlandschappen van Claude Monet herontdekt met een spectaculaire tentoonstelling. De koning van het postmodernistische design in het zonnetje gezet. Pieter de Hooch na vier eeuwen bevrijd uit de schaduw van Johannes Vermeer. En, last but not least, een farao op afscheidstournee. U vindt het allemaal in de nieuwste editie van Nederlands grootste kunstblad, Museumtijdschrift.

Hoofdredacteur Marina presenteert het nieuwe nummer

Ruim dertig jaar ploeterde de impressionistische grootmeester Monet om de kleuren van zijn tuin in Giverny op het doek te vangen, nu te zien in Kunstmuseum Den Haag. Zijn ‘waterlelies’ werden aanvankelijk geroemd, later verguisd en uiteindelijk omarmd door de pioniers van de abstractie. Al zou Monet zich in zijn graf hebben omgedraaid als hij dat had geweten.

De Italiaanse architect en ontwerper Alessandro Mendini had er geen moeite mee vloekende kleuren en botsende stijlen rücksichtslos met elkaar te combineren. De frontman van het postmodernisme wordt geëerd in het Groninger Museum, een van zijn beroemdste ontwerpen.

En beter laat dan nooit: de zeventiende-eeuwse schilder Pieter de Hooch krijgt eindelijk zijn eerste solotentoonstelling op het Europese vasteland. Met een keur aan bijzondere bruiklenen wordt getoond hoe hij zich verhoudt tot zijn stad- en tijdgenoot, superster Johannes Vermeer.

Een superster van heel andere orde is Toetanchamon. De schatten van de jonggestorven farao maken een laatste wereldtoer, voor ze voorgoed naar hun land van herkomst terugkeren. Ons achtergrondartikel toont aan hoe Egypte de maskers en sarcofagen vanaf hun ontdekking inzette voor een diplomatiek spel.

Oude en nieuwe kunst, erfgoed en design. In combinatie met het complete tentoonstellingsoverzicht en een ruime hoeveelheid tips is Museumtijdschrift 7 niet te missen voor elke museumbezoeker.

Vanaf vandaag verkrijgbaar voor € 9,95 via onze webshop en vanaf dinsdag 15 oktober te koop in de winkel.