Een beetje liefde kunnen we allemaal wel gebruiken. In het laatste Museumtijdschrift van 2022 staat de liefde centraal, van de prachtige portretten in de Hermitage en de liefde van kunstenaarsechtpaar Anni en Josef Albers tot de beeldschone fresco’s uit Pompeï. Nu te koop via de webshop, vanaf dinsdag 29 november in de winkel.

‘Love is in the air!’. Groots en meeslepend of klein en doodgewoon, de Hermitage in Amsterdam heeft 100 portretten op bezoek uit de Londense National Portrait Gallery. De breed uitwaaierende tentoonstelling biedt ruimte aan passie en tragiek, én aan liefde voor je partner, je kind, je huisdier of je favoriete seizoen.

Lang kreeg het werk van de Duits-Amerikaanse Bauhauskunstenaar Josef Albers meer aandacht dan dat van zijn vrouw Anni. In Kunstmuseum Den Haag worden hun schilderijen en weefsels zij aan zij getoond. Wat blijkt? De een doet absoluut niet onder voor de ander.

Ook in dit nummer: de raadselachtige beelden en tekeningen van Jeroen Henneman in Museum Kranenburgh en het optimistische toekomstbeeld van ‘In the Black Fantastic’, eerder in Londen een sensatie genoemd.

Het Kröller-Müller Museum besteedt aandacht aan de liefde van de Franse modernist Fernand Léger voor zijn uitzicht over de daken van Parijs. De revolutionaire schilderijenserie ‘Fumées sur les toits’ laat zien hoe Léger de zichtbare werkelijkheid langzaam achter zich liet, en de grenzen van abstractie bereikt.

Met nog veel meer inspirerende kunstartikelen, tentoonstellingstips en de kunstpuzzel komt u de winter zeker door!