Van de rustzoekende Vlaamse symbolist Gustave Van de Woestyne tot de vooruitstrevende Lou Loeber en collega’s, van de kleurrijke keramiek van Koos Buster tot monumentaal Middelburg: Museumtijdschrift 5, nu te koop via onze webshop, viert de vakantie.

Museumtijdschrift 5

Op zoek naar rust ontvluchtte Gustave Van de Woestyne begin vorige eeuw de stad. Zijn religieus gedreven gevoelsleven leverde indrukwekkende portretten op, maar of hij rust vond is de vraag in het Noordbrabants Museum.

Het duurt nog even voordat alle vergeten vrouwen uit de krochten van de kunstgeschiedenis zijn gehaald. De dubbeltentoonstelling in Museum Dr8888 en De Wieger draagt een steentje bij met prachtig werk van Lou Loeber, Else Berg, Charley Toorop en vele anderen.

Ook in dit nummer: Topfotografen reageren op de collectie van het Mauritshuis en de ontroerende liefde van ‘kleigod’ Koos Buster voor alledaagse objecten: tandenborstel, zwabber, kratje bier.

Wat doe je met papierwerken uit het depot van reuzenformaat? Het Rijksmuseum Amsterdam haalt ze voor een keer tevoorschijn en maakt de monstertentoonstelling XXL Papier. Museumtijdschrift nam een kijkje tijdens de voorbereidingen.

Extra: de speciale zomer kunstpuzzel, la douce France binnen handbereik en de redactie op pad in Middelburg.

Museumtijdschrift 5, nu te koop via de webshop, ligt vanaf dinsdag 12 juli in de winkel.