Tijdens het jaarlijkse Land Art Weekend wordt de collectie land art van Flevoland in het zonnetje gezet. Kom op 5 en 6 juni 2021 uitwaaien bij een van de negen landschapskunstwerken en ontdek deze inspirerende plekken met je ogen en je oren. Op locatie zijn makers van verschillende disciplines aanwezig met performances, theater en muziek.

Tijdens het Land Art Weekend staat op elke locatie tussen 11.00 en 17.00 uur een gids die enthousiast kan vertellen over het kunstwerk en al je vragen kan beantwoorden. Wie heeft deze kunstwerken gemaakt? En waarom is er eigenlijk zoveel land art in Flevoland?
Tip: neem je koptelefoon en telefoon mee, want de meeste audiotours zijn te bereiken via een QR-code die je kunt scannen met de camera van je telefoon.

Gesprekken
Hoe inspireert de land art een dichter, ontwerper, componist, schrijver en kunstenaar? Dichter Thomas Gerla draagt gedichten voor bij ‘Observatorium’ in Lelystad en ontwerper Lieke Frielink is aanwezig bij ‘Polderland Garden of Love and Fire’ in Almere om te vertellen over de zichtlijnen aldaar. Geluidsontwerper Jolle Roelofs kan je bij ‘Sea Level’ in Zeewolde laten horen hoe hij muziek maakt voor zijn project Slapende Dijk. Verhalenverteller Gert Talens, die zich verdiepte in Zuiderzeelegenden, doet bij ‘Riff, PD#18245’ in Dronten onderzoek voor een nieuw verhaal en wisselt daar graag over van gedachten met bezoekers. Bij ‘Aardzee’ in Zeewolde werkt kunstenaar en schrijver Sanne van Balen aan een performance waarin zij de thema’s wind, herinneringen en houvast met elkaar verbindt in verplaatsende sculpturen. Martine van Kampen is aanwezig bij ‘Exposure’ in Lelystad met het nieuwe boek Land Art Live over de collectie land art in Flevoland.

Audiotours en een geluidsinstallatie
Neem plaats in ‘De Groene Kathedraal’ in Almere en luister naar de muzikale luisterinstallatie van theatergezelschap Gouden Haas en Ensemble Black Pencil. Bij ‘Deltawerk//’ in het Waterloopbos kun je de audiotour luisteren van Art in Grief, een project dat verkent hoe beeldende kunst mensen kan helpen om weer grip te krijgen op hun situatie na een ingrijpende verandering of verlies. Theatermaker Wousje Schutte geeft bij ‘PIER+HORIZON’ in de Noordoostpolder een voorproefje van de audiotour die zij voor festival VeerKrag maakt over een kapitein die in 1849 vastvroor in het Zwolse Diep.

Klik hier voor tijden, locaties en informatie op:
programma 5 juni 2021
programma 6 juni 2021
locaties

NB.
Wij kunnen als ‘buitendoorstroomlocatie’ veilig bezoekers ontvangen – uiteraard houden we ons aan de basisregels (handen wassen, afstand houden, thuisblijven bij klachten) en vragen we hetzelfde van onze bezoekers.

Bron: Persbericht Land Art Flevoland
Beeld: Deltawerk// van RAAAF | Atelier de Lyon, foto: Franzi Mueller Schmidt