2 februari 2023

De gemeenteraad van Den Bosch heeft ingestemd met verhuizing van het Design Museum Den Bosch naar de zogeheten Bossche Stadsdelta. Daar zal het museum uiterlijk in 2030 bezoekers welkom heten in een prestigieus nieuw gebouw, een icoon voor iedereen die vanuit het noorden de stad binnenkomt.

Tentoonstelling 'Screenwear', foto: Ben Nienhuis

Design Museum Den Bosch, sinds 2013 samen met het Noordbrabants Museum onder een dak, groeit waardoor de huidige locatie in de toekomst te klein wordt voor de ambities om hét designmuseum van Nederland te worden. Met blockbustertentoonstellingen als ‘Design van het Derde Rijk’, ‘GOTH – Designing Darkness’ en ‘Sneakers Unboxed’ agendeerde het museum belangrijke thema’s en wist het een groot publiek te bereiken.

Een nieuwe locatie, een nieuw museum
Het museum is zeer enthousiast over de nieuwe locatie, een geweldige zichtlocatie met een gezichtsbepalende entree voor de stad. Het biedt de mogelijkheid om een iconisch gebouw neer te zetten met een schitterend uitzicht over de stad. Nu de gemeenteraad met het plan heeft ingestemd, wordt de komende periode gewerkt aan een visie, de selectie van een architect en het opstellen van een programma van eisen voor het nieuwe museum. Want de nieuwe locatie is ook aanleiding om met nieuwe ogen naar het museum te kijken en het nóg aantrekkelijker te maken voor zowel de inwoners van Den Bosch als cultuurliefhebbers uit binnen- en buitenland. Uiterlijk 2030 hopen ze iedereen in het nieuwe museum te kunnen verwelkomen.

Bron en beeld: persbericht Design Museum Den Bosch