Het Amsterdamse modelabel Daily Paper en het Van Gogh Museum hebben een tweede collectie gelanceerd, waarbij opnieuw een aantal meesterwerken van Vincent van Gogh op diverse kledingstukken zijn verwerkt. Met deze samenwerking onderzoeken Daily Paper en het Van Gogh Museum hoe mode en kunst mensen van verschillende achtergronden samen kunnen brengen, om zo van elkaar te leren.

Tweede kledinglijn
Geïnspireerd door het leven en werk van Vincent van Gogh ontwierp Daily Paper samen met het Van Gogh Museum een speciale collectie voor de herfst/winter. In deze tweede lijn staan iconische werken als ‘De aardappeleters’ (1885) en ‘Zonnebloemen’ (1889) centraal, maar ook een aantal van Van Goghs onbekendere werken met bloemen. De nieuwe collectie bestaat uit jassen, T-shirts, sweaters, jacks en verschillende accessoires. De nieuwe herfst/winter collectie is verkrijgbaar in de Van Gogh Museum webshop, via Dailypaperclothing.com, in de Daily Paper stores, in de Van Gogh Museumwinkel en bij geselecteerde retailers wereldwijd geprijsd tussen 70 – 280 euro.

Daily Paper x Vincent van Gogh
Terwijl de eerste Daily Paper x Van Gogh Museum kledinglijn de kunstwerken van Vincent Van Gogh verkende, wordt in de tweede samenwerking de blik gericht op de kunstenaar zelf. Door parallellen te trekken tussen het leven en de carrière van één van Nederlands meest gevierde kunstenaars en dat van jonge makers, hopen Daily Paper en het Van Gogh Museum een nieuwe generatie te betrekken en te inspireren. De samenwerking tussen het Van Gogh Museum en Daily Paper is onderdeel van het vierjarige onderzoekstraject Van Gogh verbindt. Dit traject, dat wordt gesteund door Fonds 21, onderzoekt hoe het museum duurzaam relevant kan zijn voor jongvolwassenen met een bi-culturele achtergrond. Daily Paper is sinds haar oprichting diepgeworteld in deze jeugdcultuur en is daarom een waardevolle partner voor het Van Gogh Museum.

Extra activiteiten
Samen met de Beeldbrekers, een groep jongvolwassenen met een bi-culturele achtergrond die vanuit hun perspectief en expertise een bijdrage levert aan een inclusiever Van Gogh Museum, wordt de mogelijkheid geboden om de samenwerking tussen het Van Gogh Museum en Daily Paper in het museum te ervaren. Op vrijdag 23 en 30 oktober zijn er rondleidingen te volgen langs Van Goghs werken uit de collectie en worden er workshops georganiseerd vanuit de thema’s die Daily Paper en het Van Gogh Museum binden: groei, doorzettingsvermogen, autodidactisch leren, muzes en rolmodellen.

Bron: Persbericht Van Gogh Museum
Hoofdbeeld: Christian Yav (foto: Christiaan van Leeuwen)