Het grootschalige overzicht van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman in het Stedelijk Museum Amsterdam start vanwege de coronabeperkingen later dan eerder aangekondigd. Naar verwachting is de tentoonstelling open vanaf 31 mei 2021, de einddatum is nog niet bekend.

Het overzicht van Bruce Nauman (1941) omvat een periode van meer dan vijftig jaar en is daarmee het eerste omvangrijke retrospectief van Nauman in Nederland. Nauman onderzoekt in zijn werk telkens weer de definities van een kunstwerk en confronteert de beschouwers rechtstreeks met hun eigen fysieke en mentale aanwezigheid. Daarbij roept zijn werk een indringende ervaring op, die in contrast staat tot de onmiddellijke bevrediging die de huidige beeldscherm- en ontspanningscultuur biedt. De tentoonstelling laat de diversiteit van Naumans oeuvre zien door middel van zijn sculpturen, neonwerken, films, video- en geluidswerken, in een niet-chronologische parcours.

Surinaamse School
Andere tentoonstellingen in het Stedelijk Museum Amsterdam worden vanaf de heropening verlengd. ‘Ulay was here’ is verlengd t/m 30 mei.’Surinaamse School’ wordt in elk geval verlengd, maar de einddatum is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend wanneer de musea weer open mogen.

Bron: Persbericht Stedelijk Museum Amsterdam
Beeld: ‘The True Artist Helps the World by Revealing Mystic Truths (Window or Wall Sign)’, 1967, neon, © kunstenaar, courtesy Sperone Westwater Gallery, New York

Museumtijdschrift 2
In het net verschenen nummer van Museumtijdschrift staat een groot artikel over Bruce Nauman. Straks goed voorbereid naar deze tentoonstelling? Het nummer is te koop via onze webshop.