De ets van Rembrandt, die afgelopen september is ontdekt tijdens de opname van Tussen Kunst en Kitsch in Museum Krona te Uden, is vanaf donderdag 12 maart a.s. het middelpunt van een expositie in dit museum.  Naast de ets “Landschap met kunstenaar” zullen er ruim 20 andere etsen van Rembrandt van Rijn worden geëxposeerd, waaronder de beroemde weergave van “De  dood van Maria” en “De verkondiging aan de herders”. Deze etsen komen uit particuliere collecties of zijn beschikbaar gesteld door Douwes Fine Art.

De ets “Landschap met kunstenaar” is een zogenaamde eerste staat die door Rembrandt zelf, in een oplage van 30 stuks, is afgedrukt. Nadien is deze ets nooit meer herdrukt. Alle exemplaren zijn in het bezit van musea. Uitgezonderd het exemplaar dat door een mevrouw tijdens de opnamedag werd meegebracht. Deze bijzondere ets hing aan de muur van haar grootvader.

Tussen Kunst en Kitsch vanuit Museum Krona wordt uitgezonden op woensdag 11 maart 2020, aanvang 20.30 uur NPO1.  Daarnaast is er, direct na de uitzending, op  NPO2 Extra te zien hoe deze ets van Rembrandt het middelpunt wordt van de expositie: “De ets van Rembrandt”. Deze expositie is te zien tot en met zondag 19 april. Op zaterdag 14 april, aanvang 15.00 uur, zal Evert Douwes, kunsthandelaar en kenner van de etsen en tekeningen van Rembrandt, in Museum Krona een voordracht houden over deze werken.

Bron en beeld: Persbericht Museum Krona