Na ruim vier jaar breekt binnenkort de laatste en misschien wel spannendste fase aan van de restauratie van ‘Jardin d’émail’ (1974) van Jean Dubuffet, een van de publiekslievelingen van het Kröller-Müller Museum. Dan wordt de zwarte belijning aangebracht en krijgt het kunstwerk zijn schilderachtige karakter terug. Om belangstellenden de kans te bieden deze laatste fase live mee te maken, is er op vrijdag 13 maart een open dag. Vanaf 8 mei is het werk voor iedereen weer in volle glorie te bewonderen.

Programma
Op 13 maart is er op drie momenten een korte lezing over de ontstaansgeschiedenis en de restauratie. Voor of na de lezing kan een kijkje worden genomen bij het kunstwerk, waar een gespecialiseerd team van vijf schilders werkt aan de reconstructie van het zwarte lijnenpatroon. Aanmelden voor dit programma is verplicht. Stuur hiervoor uiterlijk 10 maart een mail naar info@krollermuller.nl onder vermelding van ‘open dag Jardin d’email’ plus de aanvangstijd van de lezing: 11.00-11.30, 13.00-13.30 of 14.00-14.30. Het aantal plaatsen is beperkt. Het programma is gratis met een geldig entreebewijs voor park en museum.

Belangrijke informatie
Het maximum aantal personen bij het werk is 15 per keer. De maximale tijd om mee te kijken is circa 10 minuten, wellicht is er een korte wachttijd.
‘Jardin d’émail’ is niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Deelname aan de open dag wordt afgeraden voor mensen met overgevoeligheid voor chemische oplosmiddelen en voor zwangere vrouwen.
Bij het kunstwerk worden timelaps opnames gemaakt. Bezoekers kunnen vastgelegd worden. Door aanmelding voor deze open dag gaan bezoekers hiermee akkoord.

Bron: Persbericht Kröller-Müller Museum
Beeld: Het aanbrengen van de oorspronkelijke belijning in 1974, Fondation Dubuffet