Deze zomer brengt Voorlinden haar drie favoriete kunstfilms naar het witte doek. Geniet midden op het landgoed van deze kunstenaarsverhalen, met de sterrenhemel als decor.

Op het witte doek zullen ‘Leaning into the Wind’ over de Schotse landschapskunstenaar Andy Goldsworthy, ‘Kusama: Infinity’ over Yayoi Kusama, en ‘Final Portrait’ over Alberto Giacometti, worden getoond. Dompel jezelf onder in hun werkwijze, inspiratiebronnen, tegenslagen en zoektocht naar de juiste stijl.

Zo volgen we in de documentaire over Andy Goldsworthy de kunstenaar in zijn zoektocht naar de invloed die de tijd op hem en zijn kunst heeft gehad. In ‘Kusama: Infinity’ komen talloze aspecten van Yayoi Kusama’s leven en werk aan bod: haar moeilijke jeugd, haar psychische problemen, het seksisme waarmee ze als vrouw te maken kreeg en haar doorzettingsvermogen, waardoor zij uiteindelijk de erkenning kreeg die zij verdiende. In ‘Final Portrait’ volgen we Alberto Giacometti tijdens de totstandkoming van zijn laatste meesterwerk.

De filmscreenings vinden plaats op donderdag 13, 20 en 27 augustus en starten respectievelijk om 21.30, 21.00 en 20.30 uur. Bezoekers zijn vanaf een halfuur voor aanvang welkom. Tickets kosten € 25,00 inclusief uitgebreide borrelplank en zijn te bestellen via voorlinden.nl/events.

Persbericht en beeld: Museum Voorlinden