Buitenbioscoop tijdens Into Nature, 24 en 25 augustus op het Holtingerveld
Het Holtingerveld is een van de donkerste plekken van Nederland. Hier vindt op 24 en 25 augustus iets heel speciaals plaats: de buitenbioscoop van Into Nature. Bij het Hunehuis op het Holtingerveld kan worden genoten van kunst, speelfilms, natuur en natuurlijk een hapje en een drankje. Het team van Into Nature heeft een aantal bijzondere kunst- en speelfilms uitgekozen die nauw aansluiten op zowel het thema Out of Darkness als op de buitengewone locatie waar ze worden gedraaid.

Op het programma staan de speelfilms Wall-E (Pixar Animation Studios, 2008) en Fitzcarraldo (Werner Herzog, 1982) en de kunstenaarsfilms Mastering Bambi (2010) van Broersen & Lukács en Nighttime van Hans Op de Beeck (o.v.b.). Deze unieke ervaring wil je niet missen. Meer informatie over het programma en aanmelden hier. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Films op het dak van NEMO Science Museum, 31 augustus t/m 2 september
Om de zomer te vieren bundelen NEMO en Kriterion opnieuw hun krachten met een filmweekend op het dak van NEMO Science Museum. In het weekend van 31 augustus t/m 2 september 2018 geniet je van 19.30 tot 23.00 uur op het unieke dakplein van NEMO van muziek en films. Elke film wordt voorzien van een korte inleiding en voorafgaand spelen bands van het Conservatorium van Amsterdam zomerse muziek. Tijdens het filmweekend is er live muziek van 19.30 – 20.30 uur en start de film rond 20.45 uur. De films Wall-ERobocop en De Wilde Stad worden vertoond. Op zondag is er een meet & greet met de ster van De Wilde Stad: de BK-er (Bekende Kater) Abatutu. Slecht weer? Dan wordt de film vertoond in de filmzaal van NEMO. Kijk voor meer informatie op: www.nemosciencemuseum.nl/films.

Beeld: Openluchtbioscoop op het dak van NEMO. Foto: Elmer van der Marel – Persbericht NEMO Science Museum