RAUM brengt met openluchtfestival Berliner Garten op zondag 23 juni voor een dag het Berlijnse stadsleven naar Utrecht. Deze editie is er, in samenwerking met het internationale platform Street Art Today, vooral aandacht voor street art, een belangrijk onderdeel van de kenmerkende identiteit van Berlijn. De afgelopen editie in april was een enorm succes: ruim 5.000 mensen bezochten RAUM tijdens de eerste Berliner Garten.

Berliner Garten #2
Muurschilderingen, optredens op straat, overal in de publieke ruimte van Berlijn wordt kunst getoond en gemaakt, zonder dat je er een euro voor hoeft te betalen. Artiesten claimen hun plek en laten zich horen en zien. Het draagt niet alleen enorm bij aan de sfeer en dynamiek van het stadsleven, volgens de wetenschap maakt deze straatcultuur ons als mensen positiever, creatiever, gelukkiger en vrijer. Kom het zelf ervaren bij RAUM!

Street art 
Tijdens deze editie van Berliner Garten visualiseren gerenommeerde street art kunstenaars de toekomstvisie van jongeren, met de grootste muurschildering van Utrecht (circa 500 m2). Het street art programma wordt gecureerd door het internationale platform Street Art Today dat binnenkort het grootste Street Art Museum ter wereld opent op de NDSM-werf in Amsterdam.

Karneval der Kulturen
In juni staan de straten van Berlijn op z’n kop tijdens Karneval der Kulturen, een kleurrijke parade waar miljoenen mensen op af komen. Het feest, dat ooit begon als een protest tegen racisme in 1996, laat in al z’n uitbundigheid en kleuren de enorme diversiteit aan culturen in de stad zien. Tijdens Berliner Garten presenteren we deze keer met trots verschillende  urban ‘scenes’ in dans en muziek. Met hen creëren we een (tijdelijke) ‘Freiräume’ op het plein van RAUM.

Le Bazarre 
Iedere Kiez (buurt) in Berlijn heeft een zondagse rommel en vintage markt en daardoor blijft de wijk het sociale centrum van de stad. Le Bazarre biedt plek aan Utrechtse verkopers van kwaliteit vintage, design, tweedehands kleding, vinyl, boeken, grafisch werk, zelfgemaakte- en streekproducten.

Biergarten
Het geheim van de populaire maar klassieke biergarten is simpel: lange tafels in de buitenlucht en aanschuiven maar. Je haalt bier en snacks bij de bar en sluit aan waar er plek is.

Bauspielplatz
In de wijk Prenzlauer Berg kunnen kids hun energie en creativiteit kwijt in Bauspielplatz Kolle. Leidsche Rijn kent een soortgelijke speelplek: Bouwspeeltuin Voorn. Met hen organiseert RAUM tijdens deze editie de Bauspielplatz om te ravotten met hout, hamers en spijkers.

Wat: Berliner Garten #2 | street art
Wanneer: zondag 23 juni 12.00-22.00 uur
Waar: RAUM, Berlijnplein 520, Utrecht

Meer info: https://raumutrecht.nl/event/berliner-garten-2/

Bron en beeld: persbericht RAUM