In Museum Beelden aan Zee staat de tentoonstelling Mensbeeld-Mensbeest van Germaine Richier in stilte te wachten op de eerste bezoekers. Het museum deelt nu een bijzondere sneak preview van de tentoonstelling. De rauwe en verontrustende beeldhouwwerken van de Franse beeldhouwster Richier worden door operazangeres Francis van Broekhuizen toegezongen. Een indrukwekkende uitvoering van Puccini’s ‘Vissi d’Arte’ die opent met de woorden ‘Ik leefde voor de kunst’. De video is hieronder te bekijken.

Operazangeres Francis van Broekhuizen zingt ‘Vissi d’Arte’, acte 2 uit de opera Tosca van componist Puccini in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen.

Op de dag van de geplande opening van de tentoonstelling nam het kabinet vergaande maatregelen tegen het Coronavirus, waarop het museum de deuren sloot. De tentoonstelling Mensbeeld-Mensbeest is een retrospectief van de vrouwelijke Franse kunstenaar Germaine Richier (Grans 1902 – Montpellier 1959). Richiers werk spitste zich toe op het verbeelden van hybride wezens – half mens, half beest. Een vrouw met insectenpoten, een paard met zes koppen, een vleermuisman: tijdens en na de tweede wereldoorlog ontstaan onder de handen van Richier.

Naast de sneak preview op de tentoonstelling Mensbeeld-Mensbeest zet het museum wekelijks een korte documentaire online en deelt vertier voor kinderen met ‘Mijn blije DAGboek’.

De serie ‘Docu’s aan Zee’ bestaat uit films die de afgelopen jaren in samenwerking met filmmaker Gerrit Schreurs zijn gemaakt bij diverse tentoonstellingen. Met deze serie kunnen mensen thuis nog een keer genieten van de prachtige beeldhouwwerken die de afgelopen jaren in Scheveningen zijn geëxposeerd. Inmiddels staan er al documentaires online van Niki de Saint Phalle, Carel Visser en Ossip Zadkine.

Bron: persbericht Museum Beelden aan Zee
Video en foto’s: Studio Gerrit Schreurs