In Maastricht is een overval gepleegd op de kunst- en antiekbeurs Tefaf. Dinsdag rond het middaguur sloegen vier overvallers toe in de evenementenhal MECC, waar de beurs wordt gehouden. Een van de overvallers begon met een sloophamer op een vitrine in te slaan, terwijl anderen het publiek op afstand hielden. Ze gingen gekleed in colberts en hadden petjes op. Volgens ooggetuigen gebruikten zeker twee van hen een vuurwapen. Kort na de overval werden twee verdachten aangehouden, maar aangezien ze niets met de overval te maken bleken te hebben, werden die snel weer vrijgelaten.

De daders hadden het gemunt op de stand van de Londense juwelier Symbolic & Chase. Op een filmpje van de overval is te zien dat na een aantal forse mokerslagen op de vitrine iets op de grond valt, dat de overvaller oppakt en in een tas stopt. Het zou volgens sommigen gaan om een collier ter waarde van 27 miljoen euro. Of dat zo is, en hoe de overvallers door de beveiliging zijn gekomen, is nog onduidelijk.

De Tefaf laat in een verklaring weten dat er snel en accuraat is gereageerd door de beveiligers en dat de politie binnen enkele minuten ter plaatse was. De beurs is tijdelijk ontruimd geweest, maar is inmiddels weer open.

Beeld: La Tribune de l’Art