Het kan Nederland niet zijn ontgaan: Paleis Het Loo is aan het verbouwen, vernieuwen en uitbreiden. Aan het nieuwe ondergrondse deel wordt nog hard gewerkt, maar het paleis is bijna klaar. Vanaf 15 april openen de deuren weer voor het publiek. De grand opening vindt plaats in 2023 als de ondergrondse uitbreiding klaar is.

In elke kamer zijn veranderingen zichtbaar en maar liefst tien vertrekken zijn helemaal opnieuw ingericht. Bezoekers lopen voortaan zelfs over de staatsietrap. In het paleis zijn er drie audioverhalen die de bezoeker kan boeken. Het oostelijk deel van het paleis is volledig teruggebracht naar de 17e eeuw; de tijd van Willem en Mary en in het westelijk deel speelt Wilhelmina de centrale rol in de 19e en 20e eeuw.

Audioverhalen
Het wordt mooier dan ooit. Met vernieuwde kamers én bekende zalen die in volle glorie zijn hersteld. De audioverhalen nemen je mee door de bijzondere geschiedenis van het paleis, het Huis van Oranje en van Nederland. Beleef het leven van Willem en Mary als de eerste bewoners in het oostelijke deel van het paleis. Wandel door het Huis van Wilhelmina of kies voor de familieroute; Thuis bij de Oranjes, in het westelijke deel.

App
Bezoekers kunnen vanaf april de app downloaden en daarmee op hun eigen telefoon het audioverhaal van de route horen of lezen. In de app staan ook een plattegrond en extra weetjes over de stallen en de tuin. Audioapparaten zijn ook te huur.

Open voor bezoekers
De deuren openen op vrijdag 15 april. De grand opening vindt plaats in 2023 als de ondergrondse uitbreiding klaar is.
De nieuwe website en ticketshop zijn live.

Bron en beeld: Persbericht Paleis Het Loo