Omdat u de komende weken niet naar de kunst kunt, brengt Museumtijdschrift de kunst bij u thuis! Wat u kunt verwachten? Elke dag de mooiste tips om thuis mee te cocoonen, van kunstboeken en films tot podcasts en meer. Deze keer: de podcast Kunst is Lang met beeldend kunstenaar Christie van der Haak.

In hoog tempo raast het kunstaanbod aan ons voorbij. Honderden kunstenaars werken dagelijks aan nieuw werk, dat al dan niet te zien is in het vlug opvolgende tentoonstellingsaanbod van de afgelopen jaren. Toch is echte aandacht voor hun leven en werk flink verminderd in tv-programma’s en dagbladen.

Als reactie hierop begon programmamaker Luuk Heezen in samenwerking met magazine Mister Motley de podcast ‘Kunst is Lang’. In deze online gesprekkenreeks gaat hij telkens drie kwartier in gesprek met een hedendaagse kunstenaar over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap en het wereldbeeld dat erachter zit.

De komende weken zetten wij enkele mooie afleveringen in de spotlights. Deze keer: beeldend kunstenaar Christie van der Haak. Ze werd opgeleid als kunstschilder, maar koos daarna een ander pad. Ze ging textiel ontwerpen die kan dienen als autonome kunst, maar ook een functie kan hebben zoals een tafelkleed of wandbespanning. De afgelopen jaren heeft ze zich vooral beziggehouden met het transformeren van hotelkamers en museumzalen.

Beluister de podcast hier of via de podcast-app op uw mobiele telefoon.

N.B.:
Christie van der Haak heeft op dit moment een tentoonstelling bij Galerie Maurits van de Laar in Den Haag, waar zij eigen werk toont naast werk van zestien door haar uitgenodigde kunstenaars. ‘Anders dan Anders’ is verlengd tot 5 mei en is open van woensdag t/m zaterdag 12-18 uur. Bezoekers moeten eerst aanbellen en mogen met maximaal 2 personen tegelijk binnen, voor meer info galerie Maurits van de Laar.

Beeld: Christie van der Haak in de tentoonstelling ‘Sproken / Fairy Tales’, foto: Eric de Vries, Courtesy Stroom Den Haag