Omdat u de komende weken niet naar de kunst kunt, brengt Museumtijdschrift de kunst bij u thuis! Wat u kunt verwachten? Elke dag de mooiste tips om thuis mee te cocoonen, van kunstboeken en films tot podcasts en meer. Deze keer: de podcast Kunst is Lang met multidisciplinair kunstenaar én aanstormend talent Daan Couzijn, aflevering 1 van een nieuwe serie gesprekken.

In hoog tempo raast het kunstaanbod aan ons voorbij. Honderden kunstenaars werken dagelijks aan nieuw werk, dat al dan niet te zien is in het vlug opvolgende tentoonstellingsaanbod van de afgelopen jaren. Toch is echte aandacht voor hun leven en werk flink verminderd in tv-programma’s en dagbladen.

Als reactie hierop begon programmamaker Luuk Heezen in samenwerking met magazine Mister Motley de podcast ‘Kunst is Lang’. In deze online gesprekkenreeks gaat hij telkens drie kwartier in gesprek met een hedendaagse kunstenaar over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap en het wereldbeeld dat erachter zit.

De komende weken zetten wij enkele mooie afleveringen in de spotlights. Deze keer: beeldend kunstenaar Daan Couzijn (1994). Hij studeerde aan het conservatorium, de toneelschool én het gerenommeerde Sandberg Instituut. Hij behoort tot de nieuwe generatie kunstenaars waarvan het werk alleen in de virtuele wereld bestaat. Dat klinkt afstandelijk en clean, tot je beseft hoe persoonlijk en kwetsbaar zijn werk is: zijn video’s gaan over de spanning tussen het opgepoetste beeld dat we online van onszelf laten zien en de onzekerheid die daar vaak aan ten grondslag ligt.

Beluister de podcast hier of via de podcast-app op uw mobiele telefoon.

Beeld: website Luuk Heezen