Omdat u de komende weken niet naar de kunst kunt, brengt Museumtijdschrift de kunst bij u thuis! Wat u kunt verwachten? Elke dag de mooiste tips om thuis mee te cocoonen, van kunstboeken en films tot podcasts en meer. Deze keer: de podcast Kunst is Lang met beeldend kunstenaar Marcel van Eeden.

In hoog tempo raast het kunstaanbod aan ons voorbij. Honderden kunstenaars werken dagelijks aan nieuw werk, dat al dan niet te zien is in het vlug opvolgende tentoonstellingsaanbod van de afgelopen jaren. Toch is echte aandacht voor hun leven en werk flink verminderd in tv-programma’s en dagbladen.

Als reactie hierop begon programmamaker Luuk Heezen in samenwerking met magazine Mister Motley de podcast ‘Kunst is Lang’. In deze online gesprekkenreeks gaat hij telkens drie kwartier in gesprek met een hedendaagse kunstenaar over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap en het wereldbeeld dat erachter zit.

De komende weken zetten wij enkele mooie afleveringen in de spotlights. Deze keer: beeldend kunstenaar Marcel van Eeden. De inspiratie voor zijn tekeningen vindt hij in tijdschriften, kranten en boeken, maar dan van vóór zijn geboorte. Die keuze heeft te maken met zijn fascinatie voor het niet-zijn. Met zijn ‘gevonden beelden’ bouwt hij verhalen die verschillende bronnen en tijden combineren met zelfbedachte personages, zoals de archeoloog Oswald Sollmann, botanicus K.M. Wiegand en psychiater Matheus Boryna.

Beluister de podcast hier of via de podcast-app op uw mobiele telefoon.

Beeld: Hollandse Meesters