Het EYE Filmmuseum is van 14 januari t/m 9 februari 2018 het spectaculaire decor van de eerste editie van de World Masters of Projection Mapping. De (inter)nationale top in projection mapping heeft zich ingeschreven voor deze competitie. Vijf (inter)nationale kunstenaars gaan de uitdaging aan om een driedimensionaal videokunstwerk te creëren dat vanuit meerdere perspectieven te zien is op de bijzondere façade van EYE. Het publiek kan de werken zien vanaf het IJ, de achterkant van het Centraal Station en de A’DAM Toren. Op vrijdag 9 februari, de slotdag van internationale vakbeurs ISE, wordt de winnaar bekendgemaakt in de RAI. World Masters of Projection Mapping is een initiatief van Amsterdam Light Festival, beursorganisator Integrated Systems Events (ISE) en RAI Amsterdam.

Voor iedereen
Lennart Booij, artistiek directeur van Amsterdam Light Festival: “Met deze eerste editie van World Masters of Projection Mapping tonen we het hoge artistieke niveau van projection mapping en de mogelijkheden van technologische innovaties aan het publiek. Dit is natuurlijk een geweldige kans om kunst te tonen op de meest iconische en spectaculaire gevel van Amsterdam: vier weken lang is EYE Filmmuseum het canvas voor hedendaagse videokunst. Voor iedereen toegankelijk om te bewonderen en ervaren.”

Uitzonderlijke creativiteit
“Met de toevoeging van World Masters of Projection Mapping biedt Amsterdam Light Festival een mooi overzicht van de uitzonderlijke creativiteit, technologie en productie-vaardigheden rondom projection mapping”, aldus Mike Blackman, algemeen directeur van ISE. “Ik denk dat deze competitie goed in de smaak zal vallen bij ISE-deelnemers en bezoekers. Het feit dat de finale plaatsvindt tijdens ISE 2018 maakt het extra opwindend. We zijn vereerd dat we in dit project met zowel RAI Amsterdam als Amsterdam Light Festival mogen samenwerken. Beide organisaties hebben een bewezen staat van dienst qua evenementen in Amsterdam. We zijn er dan ook zeker van dat we World Masters of Projection Mapping tot een groot succes kunnen maken.”

Over Amsterdam Light Festival
Tijdens de 6e editie van Amsterdam Light Festival, van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018, verlichten 35 kunstwerken en installaties van hedendaagse (internationale) (licht)kunstenaars, designers en architecten de binnenstad. Het thema van deze editie is ‘Existential’. Zo hoopt Amsterdam Light Festival bezoekers te stimuleren om na te denken over wat mensen verenigt en welke rol licht hierin speelt. Onder de werken bevindt zich een bijzonder kunstwerk van de wereldberoemde Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei.

Zoals elk jaar is het festival zowel vanaf het water als het land te bewonderen. De waterexpositie telt een groot aantal lichtkunstwerken op de Amsterdamse grachten, die dagelijks van 17.00 tot 23.00 uur verlicht zijn (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00 uur). Diverse rederijen bieden een vaarroute langs deze lichtkunstwerken aan. Van 14 december 2017 tot en met 7 januari 2018 worden dit jaar voor het eerst lichtkunstwerken tentoongesteld op Marineterrein Amsterdam. Deze kunstwerken zijn van 17.00 tot 22.00 uur verlicht (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00 uur). Bezoekers kunnen deze expositie, op loopafstand van station Amsterdam Centraal, op eigen initiatief wandelend verkennen. www.amsterdamlightfestival.com.

Bron: Persbericht Coebergh Communicatie & PR
Foto: Iwan Baan