Het Rijksmuseum nodigt iedereen uit om mee te doen aan de zomertentoonstelling. Inspiratie voor deze tentoonstelling is Rembrandt. Van amateur tot professionele kunstenaar en van jong tot oud, iedereen kan een eigengemaakt kunstwerk inzenden. Het Rijksmuseum hoopt honderden kunstwerken te kunnen tonen onder de titel ‘Lang Leve Rembrandt’. Op 15 juli 2019, Rembrandts verjaardag, is de feestelijke opening van de tentoonstelling.

Inzending vanaf 1 februari
Iedereen kan aan de slag met een kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt. Schilderij, foto, beeldhouwwerk of installatie, elke vorm van beeldende kunst kan tussen 1 februari en 31 maart 2019 digitaal worden ingestuurd. De selectieprocedure start in april 2019. Een jury, bestaande uit kunstenaars en medewerkers van het Rijksmuseum, beoordeelt de ingezonden kunstwerken in meerdere rondes op creativiteit, originaliteit en techniek.

Lang Leve Rembrandt is van 15 juli t/m 15 september 2019 te zien in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

2019 – Het jaar van Rembrandt in het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum viert het Jaar van Rembrandt in 2019 met tentoonstellingen, lezingen en activiteiten ter gelegenheid van zijn 350ste sterfdag. Naast Alle Rembrandts in het voorjaar presenteert het Rijksmuseum in het najaar Rembrandt-Velázquez. Een tentoonstelling met topstukken van dé grote meesters uit de zeventiende eeuw uit Nederland en Spanje. Schilderijen van Velázquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbarán, Hals en Ribera komen voor het eerst samen dankzij de unieke samenwerking tussen het Museo del Prado in Madrid en het Rijksmuseum.

2019 – Rembrandt en de Gouden Eeuw in Nederland
In 2019 staat Nederland in het teken van Rembrandt en de Gouden Eeuw. NBTC Holland Marketing, Het Rijksmuseum, het Mauritshuis, Museum De Lakenhal, Museum Prinsenhof Delft, het Fries Museum, Het Scheepvaartmuseum en Museum het Rembrandthuis werken samen met steden als Middelburg, Leiden, Dordrecht, Haarlem, Enkhuizen, Hoorn, Delft en Amsterdam. Voor een overzicht van alle activiteiten en partners: Rembrandt-2019.nl

Meedoen?
Inzenden kan digitaal vanaf 1 februari t/m 31 maart 2019. Meer informatie over de inzendprocedure is te vinden via de link FAQ inzendprocedure (pdf) op de website van het Rijksmuseum. Uitgebreidere informatie en het digitale inzendformulier zijn vanaf 1 februari op deze pagina te vinden.

Bron en beeld: persbericht Rijksmuseum Amsterdam. Op de foto: Bennie Jolink, deelnemer en groot liefhebber van Rembrandt.