Nadat het Rijksmuseum eerder bekendmaakte dat de tentoonstelling ‘Caravaggio-Bernini’ vanaf 1 juni t/m 7 juni weer te zien zou zijn, maakt het nu bekend dat de expositie ‘Caravaggio-Bernini. Barok in Rome’ is verlengd tot en met 13 september 2020. De online kaartverkoop start donderdag 21 mei.

De tentoonstelling opende op 14 februari en werd in de eerste vier weken al door ruim 85.000 bezoekers bezocht. Vanaf 1 juni is het Rijksmuseum weer open en de tentoonstelling te zien.
Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum: “Wij zijn bijzonder veel dank verschuldigd aan de 44 bruikleengevers, onder anderen uit Wenen en Italië, die het mogelijk maken dat het publiek de tentoonstelling nog kan zien. Zij doen dit vanuit de overtuiging dat juist in deze tijd de kunst en cultuur bijdraagt aan internationale verbondenheid.”

De tentoonstelling ‘Caravaggio-Bernini. Barok in Rome’ is mede mogelijk gemaakt door Ammodo, ING, Kvadrat, Rijkspatronen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Kaartverkoop
Voor een bezoek aan het museum – en daarmee ook aan de tentoonstellingen – dient iedereen een online reservering te maken. Dat kan vanaf 21 mei via rijksmuseum.nl. Dit geldt ook voor alle kaarthouders, zoals Vrienden van het Rijksmuseum, Museumkaarthouders, I Amsterdam City Card, Vereniging Rembrandt en BankGiro Loterij VIP-KAART. Voor de tentoonstelling geldt nog steeds de reguliere entreeprijs voor het museum.

Over Caravaggio-Bernini
Een nieuwe generatie ambitieuze kunstenaars aangevoerd door de briljante schilder Caravaggio en de geniale beeldhouwer Bernini schudde in de eerste decennia van de 17de eeuw de ingedutte eeuwige stad Rome wakker. Zij introduceerden een nieuwe kunsttaal, waarbij niet langer elegantie de norm was, maar het oproepen van emoties: de barok. Theatrale kunst met drama, dynamiek en bravura. Een kunst waarbij schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur innig samenwerkten. Een revolutie in de westerse kunst, die in Rome begon en in heel Europa zijn sporen naliet.

Bron: Persbericht Rijksmuseum
Beeld: Gian Lorenzo Bernini, ‘Medusa’, 1638–40, Rome, Musei Capitolini, Palazzo dei Conservatori