Vanaf dit weekend zijn de Rijksmuseumtuinen in Amsterdam weer open en klaar voor de lente. Op zondag 1 april viert het museum dit met een familiedag die in het teken staat van Pasen. Tussen 11 en 16 uur kunnen kinderen paaseieren zoeken en zijn er allerlei gratis activiteiten in en om het Rijksmuseum.

Familiedag
Wie een gouden ei vindt, krijgt een verrassing! Tijdens de speciale familiedag op 1 april kunnen kinderen vanaf elf uur in de Rijksmuseumtuinen paaseieren zoeken. Daarnaast zijn er in het Rijksmuseum volop gratis activiteiten voor het hele gezin, zoals een speurtocht naar muziek, Paascabaret, een workshop bloemen tekenen én met de hele familie paasbest op de foto.

Rijksmuseumtuinen
Binnen een paar weken staan de tulpen in de Rijksmuseumtuinen weer volop in bloei. De zeldzame rassen met meerdere kleuren zijn rondom het hele museum te bewonderen. Bezoekers kunnen in de zomer genieten van een drankje onder de monumentale vleugelnootboom en kijken hoe jong en oud zich vermaken bij de fontein van Jeppe Hein. De Rijksmuseumtuinen zijn het gehele seizoen gratis toegankelijk tussen 9-18 uur.

Chillida
Deze zomer zijn de monumentale stalen beelden van de Spaans-Baskische kunstenaar Eduardo Chillida (1924-2002) te bewonderen in de Rijksmuseumtuinen. Chillida wordt beschouwd als een van de meesters van de naoorlogse beeldhouwkunst en een van de belangrijkste Spaanse kunstenaars van zijn generatie. De tentoonstelling Chillida in de Rijksmuseumtuinen wordt mede mogelijk gemaakt door Pon en de Rijksclub.

Bron en beeld: Persbericht Rijksmuseum