Chris Reinewald (1955) schreef onlangs over de tentoonstelling ‘Van vroeg tot laat – De voorstellingen van Teun Hocks te zien Stedelijk Museum Breda: “Als beeldgoochelaar manipuleert Hocks met verwachtingen. Wat als schetsje nog een nonchalant lolletje lijkt, wint aan echtheid wanneer Hocks de scène fotografeert en deze ‘waar gebeurde’ zwart-wit foto tenslotte fijnzinnig met olieverf inkleurt.” Voor deze tentoonstelling werden de geliefde, geënsceneerde fotoschilderijen van Hocks voor het eerst getoond in samenhang met filmpjes van zijn vroege performances, studies, tekeningen, aquarellen en zelf gemaakte rekwisieten.

Rondleiding
Op Pinkstermaandag 10 juni neemt Chris Reinewald u mee langs de voorstellingen van Teun Hocks. Een unieke rondleiding waarbij de meester zelf ook aanwezig is! Het overzicht met het omvangrijke oeuvre van schilder, fotograaf en performer Teun Hocks vormt de leidraad van de rondleiding. Hierbij praat Reinewald met de speciaal hiervoor aanwezige kunstenaar over zijn werkwijzen en inspiratiebronnen.

Programma
13.45 uur inloop en registratie
14.00-15.00 uur rondleiding ‘Van vroeg tot laat – De voorstellingen van Teun Hocks’
Na afloop is er gelegenheid om de publicatie Van vroeg tot laat te laten signeren.

Aanmelding
Deelname is gratis na betaling van het regulier entreetarief
Meld u aan via info@stedelijkmuseumbreda.nl o.v.v. ‘Rondleiding met Teun Hocks’.

Over Chris Reinewald
Chris Reinewald schrijft over kunst, vormgeving en cultuur in diverse media waaronder Museumtijdschrift, waarvan op de site een bespreking van ‘Van vroeg tot laat’ verscheen. Eerder was hij hoofdredacteur van Museumvisie en designmagazine ITEMS. Het werk van Teun Hocks volgt Reinewald al sinds diens debuut bij galerie Torch. Daarnaast publiceert hij op zijn Facebook-cultuurblog Alleroogen.

Beeld: Teun Hocks, ‘Zonder titel’, 2010.