De 1664 enorme spiegelpanelen worden vanaf dit voorjaar geplaatst en kunnen geadopteerd worden door iedereen die zichzelf graag ontmoet in de architectonische wereldprimeur die Depot Boijmans Van Beuningen is. De aanschaf van een spiegel (a raison de 1.000 euro) is bovendien een bijdrage aan het laatste stukje van de financiële wervingscampagne. Het eerste publiek toegankelijke kunstdepot is momenteel in aanbouw in het Rotterdamse Museumpark.

192 spiegels hebben reeds een adoptieouder gevonden. Rotterdammers, bedrijven en andere (inter)nationale kunstfans tekenden al voor een spiegel. Vanaf de grond tot aan de 39 meter hoge top van het iconische gebouw worden in totaal 1664 spiegels geplaatst. Ieder met een eigen nummer en certificaat. Nationale en internationale spiegeladoptanten kunnen zelf een voor hen interessante spiegelcode kiezen. Net als andere unieke spiegelnummers, wacht de Rotterdamse Spiegelcode R010 bijvoorbeeld nog op adoptie. Met de opbrengsten van de spiegels wordt de verdere inrichting van het Depot gefinancierd.

Wereldwijde primeur
In 2021 gaan de deuren van Depot Boijmans Van Beuningen open. Dit eerste publiek toegankelijke kunstdepot, ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV, is uniek in de wereld en verrijst naast Museum Boijmans Van Beuningen. Nergens ter wereld bestaat een dergelijk gebouw, waar naast het openbaar maken van 100% van de museumcollectie (151.000 kunstwerken), een blik achter de schermen van de museumwereld wordt gegeven en tevens privé-collecties kunnen worden verzorgd. Momenteel wordt vanuit de gehele internationale kunstwereld nauwlettend gekeken naar de ontwikkeling van deze Nederlandse iconische wereldprimeur in (en met uitzicht over) Rotterdam.

Adopteer een spiegel
Via de online ‘spiegelselector’, kan een spiegel worden gekozen. Begunstigers ontvangen van dit paneel een certificaat als bewijs van adoptie en bouwen dan officieel mee aan het Depot. Uiteraard is het ook mogelijk om ‘ouder’ te worden van meerdere spiegels, in een rij of specifieke nummers. De binnenkant van het Depot kan dankzij de steun van de honderden adoptieouders net zo spectaculair worden als de buitenkant. Zo worden de filmzaal, vier presentatie-galerijen en de daktuin op de 6e etage mede gefinancierd door de spiegelkopers. De realisatie van het Depot is te volgen op de website boijmans.nl/depot

Bron en beeld: persbericht Museum Boijmans Van Beuningen