Hij is bijna niet meer weg te denken in winters Utrecht, de ijsbaan in het Spoorwegmuseum. Vanaf zaterdag 14 december kan er geschaatst worden tussen de treinen.


Winterse gezelligheid

Het Spoorwegmuseum wordt in de kerstvakantie weer betoverend mooi. Het hele museum krijgt een metamorfose. De grote publiekstrekker is de ijsbaan. Het blijft een bijzondere ervaring om op de ijzers langs reusachtige treinen te glijden.

Van 14 t/m 20 december kan er op de ijsbaan ook curling worden gespeeld. Op 21 december begint het jaarlijkse familie-evenement Winter Station met dagelijks een gevarieerd programma met muziek, kinderactiviteiten, een carrousel en lekker eten. Dan verandert het curlinggedeelte van de ijsbaan in een kinderbaan; schaatsen en oefenrekjes zijn gratis te leen.

In de kerstvakantie is het Spoorwegmuseum tot 19.00 uur geopend (met uitzondering van 24, 25, 26 en 31 januari). Een tip is het dalurenticket. Kijk voor informatie op www.winterstation.nl. Het museum is komend jaar voor het eerst ook op 1 januari geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

Bron: persbericht Spoorwegmuseum

Beeld: Winter Station, schaatsbaan
Foto: Spoorwegmuseum