Op zondag 10 juni is het World Art Nouveau Day. Daarom organiseert Museum Prinsenhof Delft het symposium ‘De wereld van Art Nouveau’. De Art Nouveau, oftewel ‘nieuwe kunst’ spreekt het hedendaagse publiek nog steeds aan. Tijdens het symposium wordt de brede kijk op deze belangrijke kunststroming in Nederland gedeeld aan de hand van 3 thema’s:

Thema 1: De Art Nouveau spreekt het hedendaagse publiek nog steeds aan. Op dit moment zijn er diverse musea die aandacht besteden aan de kunststroming van 1890-1914. Ook op veilingen, kunstbeurzen en bij mensen thuis zijn vele objecten uit deze periode te vinden. Toeval, of is er sprake van een hernieuwde interesse?

Thema 2: Kunst uit de periode van de Art Nouveau is een geliefd handels- en verzamelobject. Tijdens ons symposium gaat het over waarde. En overwaarde. Wat is de visie op de markt? Welk type verzamelaars zijn er? Kunnen we spreken over bepaalde trends? Best practices van de commerciële handel en de passie van het verzamelen van dit erfgoed worden besproken.

Thema 3: De Art Nouveau is zeer belangrijk geweest in de architectuur. Hoe zichtbaar is de nieuwe kunst? En welke rol speelt de kunststroming vandaag de dag nog bij het algemeen publiek? Tijdens ons symposium geven verschillende organisaties eigentijdse voorbeelden waarmee zij de aandacht voor kunst rond 1900 levendig houden. De art nouveau als levend erfgoed!

Klik hier voor meer informatie over het programma en de sprekers.

Bron: Nieuwsbrief Museum Prinsenhof Delft
Beeld: Website Museum Prinsenhof Delft