De tentoonstelling ‘Emanuel de Witte, Meester van het Licht’ van Stedelijk Museum Alkmaar is genomineerd voor de wereldwijde Exhibition of the Year Award. De prestigieuze Award-uitreiking wordt jaarlijks georganiseerd door FRAME, het internationaal toonaangevende magazine en mediaplatform voor interieur, design, architectuur en product design.

De vormgeving van de tentoonstelling ‘Emanuel de Witte, Meester van het Licht’ is verzorgd door Jelena Stefanović van studio OTW in Amsterdam. De sfeervolle, theatrale ambiance die zij ontwierp voor de zeventiende-eeuwse meesterwerken van De Witte wordt door bezoekers van de expositie hoog gewaardeerd en is nu ook door de internationale vakjury van FRAME onderscheiden. Studio OTW schaart zich daarmee in een rij van gerenommeerde internationale ontwerpbureaus.

Uitreiking
Op 21 februari wordt bekend gemaakt welk van genomineerde exposities de Frame Award wint. Naast de beoordeling door de vakjury is er ook een publieksprijs. Het publiek kan zijn stem uitbrengen op www.frameawards.com/nominees (ga naar op Spatial awards, Exhibition of the Year) of via deze link.

De tentoonstelling ‘Emanuel de Witte, Meester van het Licht’ is nog t/m 21 januari te bewonderen in Stedelijk Museum Alkmaar.

Bron: Persbericht Stedelijk Museum Alkmaar
Foto: Mike Bink.