De grote internationale tentoonstelling over de wereldberoemde rockband The Rolling Stones in het Groninger Museum gaat door dit jaar. Het museum is erg verheugd dit nieuws te kunnen brengen en bezoekers dit vooruitzicht te kunnen bieden. De tentoonstelling ‘The Rolling Stones – Unzipped, delivered by DHL’ is vanaf 14 november 2020 te zien en duurt tot 28 februari 2021. Tickets zijn vanaf oktober 2020 te reserveren via de website van het Groninger Museum.

Het museum doet er alles aan om mensen een inspirerende beleving te kunnen bieden waarbij de veiligheid voorop staat. In de winter worden de openingstijden verruimd, zodat meer bezoekers de tentoonstelling kunnen bekijken. Tickets kunnen alleen online worden gekocht en voor bepaald tijdslot. Ook zal het publiek vaste routes moeten volgen in het museum. De openingsdata en -tijden blijven onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond COVID-19. Het museum houdt zich aan de landelijke richtlijnen vanuit het RIVM en de Museumvereniging.

Primeur voor Groningen
Na Londen, de Verenigde Staten en Azië gaat de expositie in vernieuwde vorm door Europa touren, met de primeur voor Groningen. The Rolling Stones – Unzipped toont ruim 400 originele objecten uit de verzameling van de Stones. Niet alleen instrumenten en stage designs, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen

Bron: Groninger Museum
Beeld: The Rolling Stones, foto: The Rolling Stones archive