Deze zomer krijgt Amsterdam er niet een, maar twee nieuwe musea bij. In Amsterdam-Noord opent Nxt Museum, voor mediakunst. In Amsterdam-West strijkt een pop-up museum neer, waar aanstormende en gevestigde kunstenaars hun werk tonen en verkopen.

Nxt Museum kondigt aan zijn deuren te openen op 29 augustus in een voormalige productiestudio in Amsterdam-Noord van 2100 vierkante meter. Het museum is ontworpen om hedendaagse maatschappelijke onderwerpen aan te snijden en mensen aan het denken te zetten over vraagstukken omtrent mens en technologie. Nxt Museum exposeert grootschalige kunstinstallaties, die worden ontwikkeld vanuit interdisciplinaire samenwerkingen tussen gevestigde en opkomende kunstenaars, ontwerpers, technici, muzikanten en wetenschappers.

Unfair20
De kunstbeurs Unfair is vanaf vrijdag 3 juli tot en met zondag 23 augustus omgetoverd in Unfair Temporary Museum, een tijdelijk museum in de Zuiveringshal op de Amsterdamse Westergasfabriek. Dit pop-up museum biedt 35 solopresentaties van hedendaagse kunstenaars, om te bewonderen en/of te kopen.

Bron: persberichten Nxt Museum en Unfair Temporary Museum
Hoofdbeeld: Van links naar rechts: algemeen directeur Merel van Helsdingen, tentoonstellingsmaker Bogomir Dorringer en creatief directeur Natasha Greenhalgh van Nxt Museum (foto: Lisette Appeldorn/underpromise)