Van onze redactie – In bezit van een wollen winterjas, die deze winter gemist kan worden, en zin om mee te doen aan een bijzonder kunstwerk? Meld je dan bij de Oude Kerk in Amsterdam. Voor een nieuwe, grote installatie zoekt de bekende, Franse kunstenaar Christian Boltanski gebruikte winterjassen. Bij voorkeur lang of halflang in donker zwart, grijs, blauw of bruin, die een tweede leven krijgen als kunstwerk. Na afloop van de tentoonstelling in de Oude Kerk, van 24 november t/m 29 april 2018, kunnen de jassen gewoon weer opgehaald worden.

Christian Boltanski (Parijs, 1944) richt sinds jaar en dag aangrijpende monumenten op voor levende en dode mensen. Zijn werk is doordrenkt van herinnering en de kwetsbaarheid van het bestaan. In Museumtijdschrift 8, vanaf 21 november in de winkel, staat een uitgebreid interview met deze kunstenaar.

Meedoen? Stuur een mail naar Richard Pelgrim, richard@oudekerk.nl of lever uw jas in bij de balie van de Oude Kerk, Oudekerksplein 23, Amsterdam, www.oudekerk.nl

Bron: de Oude Kerk Amsterdam