De Uitmarkt is het startsein voor het Nederlandse culturele seizoen. Drie dagen lang zijn er in Amsterdam voorstellingen, optredens en markten te zien van nationale culturele instellingen op het gebied van muziek, toneel, dans, cabaret, opera en ballet. Daarnaast biedt de Uitmarkt ook een voorproefje van de nieuwe tentoonstellingen, boeken, films en cross-mediale uitingen. De 41ste editie wordt opnieuw gevierd rond het Oosterdok en op het Marineterrein Amsterdam van 24 tot en met 26 augustus 2018.

Een greep uit het programma
Op het Marineterrein bevindt zich het BankGiro Loterij Museumkwartier: toonaangevende musea geven een voorproefje van de nieuwe tentoonstellingen van het komende seizoen. Zeer bijzonder is de stand van het Rembrandtjaar 2019: in een enorme 3D fotobooth kan men zelf (naakt!) de hoofdrol spelen in Rembrandts Anatomische les.

Ook het Van Gogh Museum pakt groots uit met een door scenograaf Vera Selhorst ontworpen tunnel, deze laat een gigantische blow-up van Van Goghs wereldberoemde Amandelbloesem (1890) zien. Bezoekers kunnen hier doorheen lopen en het verhaal achter het schilderij en over de compositie die Van Gogh hiervoor koos ontdekken.

Op het 50 jaar Bijlmer podium: staat de urban programmering uit de Amsterdam Zuidoost! Met optreden van de rapper Jay-Way, zangeres Giefa Sparkle, en vele anderen. Ook zijn er speciale edities van Bijlmer Got Talent en het populaire Voetjes Van De Vloer, trek je dansschoenen maar uit de kast.

Bron: Persbericht Uitmarkt
Beeld: Uitmarkt 2017. Foto: Bas Uterwijk