Een uniek fotografiefestival met presentaties van gelauwerde fotografen als Martin Roemers, Carla Kogelman (beiden World Press Photo-winnaars), Chris de Bode en Bieke Depoorter in Centre Céramique.

Carla Kogelman
zaterdag 16 september 13.30 tot 15.00 uur
Sinds Carla Kogelman in 2011 afstudeerde aan de Fotoacademie in Amsterdam heeft ze de World Press Photo gewonnen (in de categorie Observed Portraits), een SO Award en maar liefst vijf keer de Zilveren Camera! Haar specialisatie is reportage, documentair en portret. Ze is gefascineerd door de eigenzinnige leefwereld van kinderen en de backstage wereld van theater, film en sport. Kogelmans zwart-wit portretten zijn een illustratie van het dagelijks leven: poëtisch, tijdloos en herkenbaar. Dichtbij en puur.

Bieke Depoorter
zaterdag 16 september 15.30 tot 17.00 uur
Bieke Depoorter haalde in 2009 haar masterdiploma fotografie aan de KASK in Gent.  In 2016 werd de toen pas 26-jarige fotografe al lid van Magnum Photos. Depoorter heeft meerdere gelauwerde projecten op haar naam staan. Voor het boek Ou Menya (Bij Mij) reisde zij naar afgelegen dorpen in Rusland. Hiermee won ze verschillende prijzen, waaronder the Magnum Expression Award.  ‘I am about to call it a day’ maakte ze in Amerika. Met Sète#15 exploreerde ze voor de eerste keer de dunne lijn tussen documentaire en film,  en in 2017 kwam haar eerste kortfilm Dvalemodus uit, die ze regisseerde met Mattias De Craene. Depoorter werkt momenteel aan meerdere nieuwe projecten, onder meer in Egypte.

Chris de Bode
zondag 17 september 13.00 tot 14.30 uur
Fotograaf Chris de Bode werkt voornamelijk voor hulporganisaties als Artsen zonder Grenzen en het Britse Rode Kruis.  Hij vindt het belangrijk om de realiteit te laten zien, maar ook empathie teweeg te brengen. Vaak doet hij dat vanuit een ongebruikelijke invalshoek. In Kameroen bijvoorbeeld, waar hij een serie maakte over honger, fotografeerde hij juist wat hij in de keukens en voorraadkasten van de mensen aantrof. Voor een opdracht van Save the Children om kinderen  te fotograferen in  landen als Haïti, Liberia, Jordanië, India en Uganda maakte hij ‘I Have a Dream’. In deze door armoe, corruptie en oorlog geteisterde landen koos De Bode ervoor de dromen van de kinderen te verbeelden.

Martin Roemers 
zondag 17 september 15.00- 16.30 uur
Martin Roemers is tweevoudig World Press Photowinnaar. In 2015 won hij daarbij de LensCulture Street Photography Award voor het fotografieproject Metropolis, een serie over megasteden wereldwijd.  Andere projecten van Roemers zijn:  ‘Kabul’: soldatenportretten in Afghanistan,  The Eyes of War; met  portretten van oorlogsblinden, en Relics of the Cold War: het verlaten landschap van de Koude Oorlog.  Zijn werk is al over de hele wereld tentoongesteld.

Het fotofestival UNCOVER17 wordt georganiseerd door Forum Beeldtaal.
Voor het volledige programma en tickets ga naar https://forumbeeldtaal.nl/evenement/ .

Hoofdbeeld: Carla Kogelman, Uncover17 – Centre Céramique