UW MENING GEVRAAGD | Museum MORE organiseert de eerste Bob Ross-tentoonstelling ter wereld! Moet dat nou, dit tv-fenomeen in een museum?

In Gorssel is vanaf 8 november de tentoonstelling ‘Bob Ross, Happy Painting’ te zien. U kent de Amerikaanse televisiegoeroe met zijn geruststellende stemgeluid en afrokapsel misschien nog wel van het populaire televisieprogramma ‘The Joy of Painting’, tussen 1983 en 1994 te zien en talloze keren herhaald. Waarin school de aantrekkingskracht van deze schilderende televisiedominee, die vele mensen aan het schilderen bracht? Dat zat onder meer in zijn onstuitbare positiviteit, schrijft Stefan Kuiper in het nieuwste nummer van Museumtijdschrift. Museum More toont zo’n veertig ‘happy litlle paintings’, de allereerste kennismaking met Ross’ werk in het echt. Wij zijn benieuwd naar uw mening: kijkt u uit naar deze kennismaking of denkt u ‘moet dat nou, Bob Ross in een museum’?

JA, ik ben zeer benieuwd naar zijn werk
NEE, zijn werk is geen kunst en hoort niet in een museum thuis

U kunt reageren onder aan dit bericht. Uit de antwoorden met een toelichting maken wij een keuze voor de lezerspagina van Museumtijdschrift 8, vanaf 1 december in de winkel.

Foto: Bob Ross Inc.

Hoofdbeeld: Bob Ross: ‘Reflections’, 1983-94, olieverf op doek, © Bob Ross Inc.