De Rabobank laat een deel van haar kunstcollectie veilen, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Museum Kranenburgh. Het betreft werken die kantoren in diverse Rabobank-vestigingen in de kop van Noord-Holland sierden.

De veiling betreft werken van met name regionale kunstenaars: schilderijen, etsen en fotografie waarin veel aandacht is voor het Noord-Hollands landschap met polders, molens en duinen. Onder meer fotografie van Cees Noort en schilderijen van Jan Cremer worden geveild. Ook maken sieraden en ander werk van de bekende kunstenaar Nic Jonk deel uit van het aanbod. Museum Kranenburgh brengt zelf eveneens een aantal werken uit zijn kunstuitleencollectie in de veiling in. De online veiling omvat in totaal 132 kavels.

Herbestemming
De Rabobank was al op zoek naar een goede herbestemming voor haar kunstwerken. “Mooi om de werken via deze weg een nieuwe bestemming te geven zodat mensen ervan kunnen genieten. Er is voor iedereen wel wat wils, juist omdat de prijzen heel toegankelijk zijn. Dus het loont zeker de moeite om te kijken of er iets voor u tussen zit”. Aldus Jan Klaver, directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank Alkmaar.

Partnerschap
Rabobank Alkmaar en Museum Kranenburgh gingen in 2018 een meerjarig partnerschap aan, waarmee beide organisaties zich samen sterk maken voor culturele kwaliteit in de regio. Nu de culturele sector – en dus ook Museum Kranenburgh – hard geraakt is door de coronacrisis, wil de Rabobank het museum met de benefietveiling een extra hart onder de riem steken. Voor Museum Kranenburgh dat van maart tot juli maandenlang op slot moest in verband met de coronapandemie is deze ruggensteun van de Rabobank meer dan welkom.

Kijkdag
Voor geïnteresseerden is een kijkdag georganiseerd op zaterdag 19 september 2020 van 12:00 tot 16:00 uur. Adres: Hoflaan 26, 1861 CR in Bergen NH.

Bieden
Bieden kan vanaf dinsdag 1 september 17:00 uur. De online veiling sluit op 22 september 2020 vanaf 17:15 uur.

Meer informatie over de veiling:
https://www.bva-auctions.com/nl/auction/index/50154

Bron: Persbericht BVA Auctions
Beeld: Nic Jonk, ‘Paarden’, 1993, oplage 86/195