Van de totaalkunstenaar Rudi van de Wint tot de reislustige Jo Koster, van een rijkdom aan vrouwelijke ontwerpers tot zwierige pronkklokken. Museumtijdschrift 4, nu te koop via onze webshop, brengt het puikje aan museale tentoonstellingen naar u toe.

Museumtijdschrift 4

Het openingsartikel is voor Rudi van de Wint. Hij is onder meer bekend van zijn vurige plafondschildering voor Paleis Noordeinde en realiseerde zijn droom: een beeldentuin in de duinen. Stedelijk Museum Alkmaar eert hem met een overzicht.

De zomerexpositie in het Domburgse Marie Tak van Poortvliet Museum is gewijd aan twee vrouwen die zich ‘stug en stoer’ ontwikkelden van traditionele tot moderne kunstenaars. Museumtijdschrift zoomt in op Jo Koster, voortdurend op zoek naar nieuwe stijlen.

Ook in dit nummer: Nederlandse kunstenaars uit de negentiende eeuw die nu eens niet het Hollandse landschap vastlegden, maar dat van exotische oorden. Na twee jaar corona-uitstel is deze zomerse tentoonstelling nu te zien in het Dordrechts Museum.

Wat doe je met een bizarre verzameling eeuwenoude vergulde klokken, zo bijzonder dat ze niet zouden misstaan in het paleis van Versailles? Je toont ze in een pop-upmuseum. Auteur Erik Spaans licht alvast een tip van de sluier op.

Verder onder veel meer: zomerse buitentips, de column van Pauline Broekema en de museumtuin van Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

Museumtijdschrift 4, nu te koop via de webshop, ligt vanaf dinsdag 31 mei in de winkel.