Vers van de pers, het nieuwe Museumtijdschrift is uit! Vol boeiende kunstverhalen, voor elk wat wils.

Of u nu in mei weer op museumbezoek kunt, of lekker thuis op de bank zit: het nieuwste nummer van Museumtijdschrift biedt volop verstrooiing, inspiratie en verdieping. Wist u dat de Groningse schilder Alida Pott het eerste ‘dameslid’ was van kunstenaarsvereniging De Ploeg? Zodra het kan, brengt het Groninger Museum een eerbetoon aan deze oud-inwoonster, die de natuur introk op zoek naar vrijheid.

In de jaren zestig trok onze nationale grootheid Marinus Boezem met een koffertje langs de musea om zijn tentoonstellingsontwerpen te slijten. Het Kröller-Müller Museum bouwt alle vijftien shows voor het eerst op, een ingehouden spektakel van zand, schuim en wapperende gordijnen.

In Hoorn viert men het definitieve afscheid van de Hoornse behangselfabriek, die de omgeving jarenlang voorzag van handbeschilderde behangsels, met prachtige paradijselijke taferelen. In Den Haag haalt men de vergeten plattelandsschilder Gaston Chaissac voor het voetlicht. En de Duitse cultkunstenaar Joseph Beuys is 100 jaar geleden geboren. Linda Boersma staat stil bij zijn erfenis: hoe actueel en relevant is zijn werk eigenlijk nog?

U leest er alles over in dit nummer! Met de column van Oek de Jong is Museumtijdschrift 3 een nummer om niet te missen. Vanaf vandaag verkrijgbaar via onze webshop.