Start van debatreeks in Beeld en Geluid Den Haag dinsdag 7 januari 2020

Vijf jaar geleden, op 7 januari 2015, vond in Parijs een aanslag plaats op de redactie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo. Om dit te herdenken organiseert Beeld en Geluid Den Haag een debatavond voor journalisten, cartoonisten en publiek.

Tijdens deze avond kijken we terug op de tragische gebeurtenis en vindt een debat plaats over de toekomst van de journalistiek in onze samenleving. Wat heeft deze aanslag teweeggebracht? Wat was de invloed op de persvrijheid, het persoonlijk leven en de veiligheid van journalisten, cartoonisten en uitgevers? De urgente vraag die deze avond centraal staat: zijn alléén zij getroffen, of zijn ze de kanaries in de kolenmijn van de democratie?

Politiek cartoonist Joep Bertrams is hoofdgastspreker en trendwatcher Farid Tabarki leidt een panelgesprek tussen cartoonist Tjeerd Royaards en journalisten Naeeda Aurangzeb, Sharma Soerjoesing, Maica Hopstaken en Hans Laroes. Spoken word artist, Teddy Turnt, schrijft speciaal voor deze avond een lied. Tot slot sturen internationale cartoonisten, aangesloten bij Cartoon Movement, gedurende de avond hun werk in.

Deze bijeenkomst is mede georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Journalisten en Roadshow Persvrijheid en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag.

De debatavond is tevens de aftrap van “Ode aan de Persvrijheid”, een debatreeks van Beeld en Geluid Den Haag die gedurende 2020 plaatsvindt.

Bron: persbericht Beeld en Geluid Den Haag, denhaag.beeldengeluid.nl/ode-aan-de-persvrijheid/
Beeld: cartoon campagnebeeld,  gemaakt door cartoonist Tjeerd Royaards