In samenwerking met het Museum voor Schone Kunsten Gent brengt Toerisme Vlaanderen ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ naar uw huiskamer. Volg in de videotour co-curator Till-Holger Borchert door de museumzalen en geniet toch nog vanop afstand van de unieke verzameling meesterwerken van Van Eyck. 

Het MSK Gent moest enkele weken geleden net als alle andere musea de deuren sluiten door de coronamaatregelen. Om de duizenden kunstliefhebbers van over de hele wereld niet in de kou te laten staan, slaan het MSK en Toerisme Vlaanderen de handen in elkaar en lanceren ze het ‘Stay At Home Museum’. Dit project brengt de unieke tentoonstelling rond Van Eyck virtueel naar uw huiskamer.

Van Eyck-expert en co-curator Till-Holger Borchert neemt u mee door deze unieke virtuele rondleiding. Aansluitend op de première beantwoordt co-curator Frederica Van Dam ook inhoudelijke vragen over de tentoonstelling. Mensen die de prèmiere hebben gemist, krijgen uiteraard achteraf de kans om de virtuele rondleiding volledig te herbeleven via www.flemishmasters.com.

Aanmelding
De virtuele rondleiding in het MSK gaat in première via Facebook Première op woensdag 8 april om 19 uur. Kunstliefhebbers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor die rondleiding en de aansluitende Q&A met co-curator Frederica Van Dam via de Facebook-pagina Flemish Masters 2018 – 2020.

Bron: Persbericht MSK Gent
Beeld: David Levene