Op zaterdag 30 september klopt het artistieke hart van Voorburg en zal voor de derde keer de Voorburgse Rondgang plaatsvinden in het Huygenskwartier. Kunstuitleen Voorburg, Kunstcentrum Brugman, Museum Swaensteyn, Evenblij Studio, Reflex lijstenmakerij, Galerie Frans Kokshoorn, ArtiBrak, Forum Art en Huygens’ Hofwijck openen van 11.00-16.00 uur de deuren en bieden een programma vol kunstzinnige  activiteiten.

De Herenstraat is tijdens de Voorburgse  Rondgang omgetoverd tot één groot kunstatelier. De straat is gevuld met kunstenaars die aan het werk zijn op schildersezels. In de etalages van de winkeliers zijn spraakmakende kunstwerken te zien én kan je meedoen met een schilder-  en tekenwedstrijd.  Het gezellige authentieke winkelgebied is helemaal in artistieke sfeer met een programma vol gratis workshops, instaprondleidingen en presentaties bij de musea, culturele instellingen en winkeliers.

De musea, Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn,  hanteren deze dag een speciale korting op de entreeprijs en organiseren verschillende gratis activiteiten, zoals instaprondleidingen en speurtochten voor kinderen. Op Hofwijck wordt om 11.00 uur de film Met Constantijn Huygens naar Venetië. The Movie getoond in de Pronkzaal. In Museum Swaensteyn kunt u de tentoonstellingen Een Haags Duo en Voorburgs Sculptuur bezichtigen én kunt u zelf uw talenten ontdekken tijdens de workshop aquarel schilderen van 15.00-16.15 uur.

Bij Kunstcentrum Brugman kunt u terecht voor diverse teken- en kunstschilderbenodigdheden, maar ook voor workshops en cursussen. Tijdens de Rondgang kunt u hier tussen 13.30-15.30 uur de workshop portretschetsen volgen door Corné Akkers en de tentoonstelling ‘Petra Wilderink schilderijen & Mance van Beers keramiek‘ bekijken. In de Kunstuitleen Voorburg is de Pop-up Concept Store- kunstzinnige sieraden nog een extra dag te bezichtigen en geeft kinderboekenschrijfster Isabel van Duijne om 11.00 uur en om 12.00 uur de workshop Op ontdekkingstocht in je eigen tekening.

Reflex lijstenmakerij geeft om het half uur een presentatie passe-partout snijden en galerie ArtiBrak toont de tentoonstelling  Vijf visies op het Landschap. In Galerie Frans Kokshoorn is de tentoonstelling ‘Mark Langer schilderijen en Frans Kokshoorn objecten’  te zien en is ook het achtergelegen atelier toegankelijk. Forum Art toont de vaste ruime collectie schilderijen , grafieken, beelden, glaswerk en meer. In Evenblij Studio kunt u de kunstwerken van acteur en filmmaker Stephan Evenblij bewonderen. Hij is deze dag in de rol als Rembrandt van Rijn te zien in het Huygenskwartier. Samen met Vincent van Gogh, het Meisje met de Parel en met Constantijn Huygens, zal Rembrandt o.a. de goodiebags uitdelen aan de bezoekers van de Voorburgse Rondgang.

Het gehele programma van de dag is te vinden op de website: www.voorburgserondgang.nl

Bron en beeld: Persbericht Museum Swaensteyn