Op vrijdagavond 13 april openen meer dan 40 musea door het hele land hun deuren voor een speciale MuseumkaartMatch-Avond: “Duizenden Museumkaarthouders die elkaar voor het eerst ontmoeten en samen musea gaan bezoeken op basis van hun overeenkomstige museale interesses”. De feestelijke start is in het Stadsmuseum Harderwijk. Tijdens deze speciale MuseumkaartMatch-Avond hebben de deelnemende musea een speciale programmering om kaarthouders met elkaar in contact te brengen via de museale collecties die hen aanspreken.

MuseumkaartMatch is vorig jaar in de aanloop naar de Museumweek gestart als experiment, maar het instant succes smaakt duidelijk naar meer. Sinds de introductie worden er maandelijks via
https://www.museumkaart.nl/match zo’n 2.000 oproepen geplaatst om samen een tentoonstelling of museum te gaan bezoeken. En ontvangen die duizenden kaarthouders een veelvoud aan bereidwillige reacties. Het tekent de groeiende behoefte om gezamenlijk musea te bezoeken. Daarom openen zo’n 40 musea op vrijdag 13 april hun deuren voor Museumkaarthouders die in de buurt van hun museum wonen.

Wat is MuseumkaartMatch?
– Op basis van je voorkeur voor een museum, een tentoonstelling of type collectie een passende match vinden om samen musea te gaan bezoeken.
– Alleen voor 19 jaar en ouder.
– Via www.museumkaart.nl/match worden kaarthouders uitgenodigd om in hun eigen omgeving “Mijn Museumkaart” een persoonlijk profiel aan te maken om op zoek te gaan naar die passende match.

Wat is de MuseumkaartMatch-Avond tijdens de Nationale Museumweek?
– Op vrijdagavond 13 april
– Organiseren 40 musea in heel Nederland een MuseumkaartMatch-Avond waar 50% van de tijd is voor ontmoeting en 50% voor speciale activiteiten en museumbezoek.
– Ontvangen Museumkaarthouders een digitale uitnodiging voor deze avond in een museum in de buurt.
– Gratis deelname door activatie MijnMuseumkaart.
– Delen op Facebook en Instagram met #OnsEchteGoud

Tijdens de vierde Nationale Museumweek die plaats vindt van 9 t/m 15 april, staat heel Nederland in het teken een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. Ruim 400 musea plaatsen gedurende deze week hun pronkstukken in de schijnwerpers. Deze musea doen allemaal op hun eigen manier: met speciale activiteiten of bijvoorbeeld bijzondere programmering rond een pronkstuk. Drie ervan worden uitvergroot tot indrukwekkend en confronterend formaat waardoor niemand meer om #OnsEchteGoud heen kan.

Bron: Persbericht Stadsmuseum Harderwijk
Beeld: Pronkstuk van Stadsmuseum Harderwijk: Maquette van het Belgenkamp