Het Mauritshuis viert dit jaar zijn 200-jarige bestaan met een tentoonstelling waarin topfotografen zich lieten inspireren door de zeventiende-eeuwse schilderijen uit het museum. Mauritshuis en Nationale-Nederlanden dagen amateurfotografen uit om in hun voetsporen te treden.

De deelnemers van deze fotografiewedstrijd maken kans op een masterclass van topfotograaf Ahmet Polat. In de tentoonstelling ‘Flash | Back’ is werk te zien van zestien topfotografen, onder wie Anton Corbijn, Rineke Dijkstra, Erwin Olaf en Desiree Dolron. Hoofdpartner Nationale-Nederlanden en het Haagse museum geven nu het podium aan amateurfotografen en roepen hen op om mee te doen aan de FLASH|BACK fotowedstrijd. Deelnemers kunnen met hun eigen werk, dat is geïnspireerd op een kunstwerk uit het Mauritshuis, tot 2 september kans maken op de hoofdprijs. Iedereen, van amateurfotograaf tot kunstliefhebber, kan meedoen aan de wedstrijd door hun foto te delen op Instagram en hierbij de hashtag #mijnflashback te gebruiken en @nn_nederland en @mauritshuismuseum te taggen.

Anton Corbijn liet zich inspireren door het schilderij ‘Twee Afrikaanse mannen’ van Rembrandt van Rijn, uit 1661, foto: Ivo Hoekstra

In de afgelopen 200 jaar hebben miljoenen mensen de zeventiende-eeuwse schilderijen uit het Mauritshuis mogen bewonderen. Om het jubileumjaar te vieren, vroeg het Mauritshuis voor de tentoonstelling FLASH | BACK zestien topfotografen om verder te gaan waar de oude meesters waren gebleven. Ook topfotograaf Anton Corbijn liet zich inspireren door de zeventiende-eeuwse kunstwerken: “Als je je in een schilderij verdiept, kun je heel veel vinden.” Nationale-Nederlanden en het Mauritshuis verheugen zich op de inzendingen en zijn benieuwd wat de amateurfotografen – ieder vanuit hun eigen perspectief – zullen vinden in de schilderijen.

Hoofdbeeld: Desiree Dolron liet zich inspireren door het schilderij ‘Portret van een 6-jarige jongen’, van Jan de Bray uit 1654, zaaloverzicht Mauritshuis, foto: Ivo Hoekstra
Bron: Persbericht Nationale-Nederlanden