Vanwege de vernieuwing en verbouwing van Paleis Het Loo in Apeldoorn is dit jaar het Stallenplein het nieuwe decor voor ‘Winterpaleis Het Loo’. Vanaf 15 december pakt Paleis Het Loo uit met alle blikvangers voor feestelijk gedekte tafels en een echte ijsbaan in een sfeervolle presentatie van kerstbomen en lichtjes.

De bijna honderd meter lange Aanspanplaats met monumentale overkapping op het Stallenplein wordt voor Winterpaleis Het Loo omgetoverd tot een sprookjesachtige ruimte, waar de afzonderlijke onderdelen van een feestelijk gedekte tafel als blikvangers worden uitvergroot en toegelicht. Van immense pasteien, kunstig gevouwen servetten, suikerwerken en koninklijke desserts tot bloemschikkingen, menukaarten en serviezen. Dit alles in een sfeervolle verlichting met kaarsen en kroonluchters.

Bezoekers kunnen in de proeverij kennis maken met drankjes en hapjes, gemaakt volgens historisch recept. Ook zijn er doorlopende activiteiten, workshops en demonstraties, zoals kerstdecoraties maken en servetten vouwen. Kinderen komen in het Kinderatelier van alles te weten over koninklijke beroepen en kunnen in de kerstvakantie onder begeleiding een knutselplaat van een koninklijke tafel versieren.

Het hoofdgebouw van Paleis Het Loo is tot medio 2021 gesloten wegens vernieuwing en verbouwing. De werkzaamheden voor de renovatie en uitbreiding van het paleis zijn in volle gang. Bijna een jaar nadat de voordeur van het paleis symbolisch op slot werd gedraaid, biedt Paleis Het Loo inmiddels een totaal ander aanzicht. Het paleis is leeggehaald, muren zijn doorgebroken, het uitgraven van het voorplein is begonnen en  de contouren van de ondergrondse uitbreiding worden zichtbaar.

Winterpaleis Het Loo vindt plaats van 15 december tot en met 6 januari.

Bron en beeld: persbericht Paleis Het Loo