Na het grote succes van vorig jaar start op 29 juni in het Spoorwegmuseum alweer de tweede editie van ‘Het leukste reisje van Nederland’. Zes musea nemen de bezoekers mee op een verrassende culturele reis. Deze editie werkt het Spoorwegmuseum (dit jaar ook gastheer van een eigen bestemming) samen met het Cobra Museum, het Kinderboekenmuseum, het Nationaal Militair Museum, Beeld en Geluid en het Rijksmuseum van Oudheden. Een unieke museale samenwerking in het Spoorwegmuseum. ‘Het leukste reisje van Nederland’ is te bezoeken van 29 juni t/m 7 juli.

Met een speciaal paspoort op zak leiden de zes musea je langs diverse avontuurlijke, prikkelende, verrassende en vooral vrolijke bestemmingen. In dit paspoort verzamel je per bestemming een stempel en met een vol paspoort krijg je toegang tot de magische eindbestemming.

Met het Rijksmuseum voor Oudheden reis je terug naar de Oudheid en beleef je hoe de oude Egyptenaren omgingen met hun doden. Het Nationaal Militair Museum neemt voor deze gelegenheid een aantal van hun militaire voertuigen mee naar het Spoorwegmuseum. Maak een stoere foto van jezelf in een echte tank in een outfit naar keuze! Beeld en Geluid dompelt je onder in de wereld van de radio en leert je hoe je een hoorspel of podcast maakt. Door het Kinderboekenmuseum word je meegenomen op een ietwat brutale reis waar diverse kunstenaars een ode brengen aan Annie M.G. Schmidt. Met het Cobra Museum krijg je de unieke kans om mee te schilderen aan een enorm Cobra kunstwerk. En het Spoorwegmuseum ten slotte, neemt je mee op een proefrit van Parijs naar Constantinopel, voor een smakelijke treinreis.

Vorig jaar organiseerde het Spoorwegmuseum, met dank aan de deelnemers van de BankGiro Loterij, voor de eerste keer ‘Het leukste reisje van Nederland’ en mocht daarbij ruim 14.000 bezoekers verwelkomen. Het centrale thema blijft ‘reizen’, waarbij reizen veel meer is dan je verplaatsen van a naar b. Bij reizen hoort avontuur, ontdekken, plezier. En dat is dan ook precies wat bezoekers ook dit jaar weer gaan ervaren in het Spoorwegmuseum, tijdens ‘Het leukste reisje van Nederland’.

Bron en beeld: persbericht het Spoorwegmuseum