De belangrijkste tentoonstellingen in eigen land, 10 musea om van te smullen en Nederland door kunstenaarsogen: Museumtijdschrift viert de zomer.

Als een onderwerp centraal staat deze zomer, dan is het de natuur, buiten natuurlijk maar ook binnen. Moeder Aarde, in de jaren zeventig ook een belangrijk onderwerp, beleeft een wonderbaarlijke terugkeer. Museumtijdschrift zet de opvallendste tentoonstellingen op een rij.

Dit nummer voert u behalve naar binnen ook naar buiten. Want het duizelt van de bijzondere buitenactiviteiten. Zoals de Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek, een ontmoeting tussen eeuwenoude kloosters en kersverse kunst. Thema: Hoop en dat kunnen we gebruiken.
En eindelijk had cultureel reisbegeleider en kunsthistoricus Robert-Jan Muller de tijd om zijn jarenlange reiservaringen om te zetten in 10 museumparels: onbekend en zeker niet onbemind.

Dit nummer brengt ook een ode aan kunstenaars als Karel Appel en Claude Monet, en aan de Veerse joffer Lucie van Dam van Isselt. Zij maakte wonderlijk mooie stillevens, met een groot gevoel voor kleur.

Helaas nemen we met dit nummer na negen jaar afscheid van onze columnist Oek de Jong. Het wordt tijd voor hem om een andere richting in te slaan, maar elk stuk dat hij schreef was een ontdekkingsreis, schrijft hij bij nummer 72.

Museumtijdschrift 5, nu met de zomerpuzzel! Vanaf vandaag verkrijgbaar via onze webshop, vanaf 13 juli in de winkel. Klik hier om het nummer direct te bestellen >