Met op de sprankelende cover: David Hockneys frisgekleurde ode aan het landschap. De bewondering van David Hockney voor zijn kunstenaarscollega Vincent van Gogh ligt ten grondslag aan de grote duotentoonstelling in het Van Gogh Museum. Daarbij heeft Hockney een soortgelijke blik. Net als Van Gogh laat hij onooglijk landschap stralen. In dit nummer een ontroerend antwoord op de vraag waarom in Hockneys landschappen dat gewone weggetje steeds opduikt.

In het Bonnefantenmuseum Maastricht gaat de langverwachte tentoonstelling van start over de Meester van Elsloo. Met deze naam wordt een grote groep geniaal gesneden, middeleeuwse houten beelden bedoeld. Maar heeft de Meester van Elsloo eigenlijk wel bestaan?

De Hermitage Amsterdam bestaat tien jaar en pakt uit met een feestelijke tijdreis door 25.000 jaar kunstgeschiedenis. Museumtijdschrift mocht mee naar de schatkamers in Sint-Petersburg en schrijft over de prachtige objecten en schilderijen die nu in Amsterdam zijn te zien.

Verder in dit nummer onder veel meer: de bijzondere, opengestelde Museumhuizen van de Vereniging Hendrick de Keyser, een groots onthaal in Brussel van de zestiende-eeuwse hoflieveling Bernard van Orley en het welkome, satirische universum van de Afro-Amerikaanse kunstenaar Ellen Gallagher.

Met de voor u geselecteerde tentoonstellingstips leidt Museumtijdschrift 2 u langs de mooiste tentoonstellingen van deze lente. Nu online te koop via museumtijdschrift.nl, dinsdag 5 maart in de winkel.