20 september 2022

Een nieuwe directeur, een jubileum, een nieuwe plek: de tiende editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, IABR, vindt dit najaar plaats in het havengebied van Rotterdam. De hoofdtentoonstelling wordt gehouden in de Ferro, een imposante, voormalige aardgashouder. Een selectie van architectonische afstudeerprojecten is te zien in het zogenaamde Keilepand.

Ferro Rotterdam, foto: Sabine van der Vooren

Het thema dit jaar: ‘It’s about time, the architecture of change’, over, hoe kan het anders, alle problemen die ons tegenwoordig plagen – de gevolgen van de klimaatverandering, vervuiling, de wateropgave, de energietransitie – én hun oplossingen, in de vorm van ‘inspirerende praktijkvoorbeelden’ en toekomstscenario’s. Of, zoals de makers zeggen, de zorgelijke condities van de wereld komen samen met hoopvolle perspectieven. Want hoe we wonen en leven wordt voor een belangrijk deel ook door ontwerpers bepaald. Visionaire architectenbureaus als MVRDV, Space and Matter en Superuse Studio’s doen mee, kunstenaars als Joep van Lieshout en Jan Rothuizen, landschapsarchitecten als H + N + S en vele anderen. Ook zijn er rondleidingen, lezingen, debatten en workshops.

10e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, 22 september t/m 13 november, havengebied van Rotterdam, informatie over tijden, prijzen en adressen: architecturebiennalerotterdam2022.nl